0
Your cart
Your cart is empty.
Please go to Shop Now
Продукт Цена Количина Меѓузбир

Трговија со медицински производи од најпознатите светски фармацевтски брендови.

 

   Работно време:
   09:00-18:00,
           Пон-Петок

Трговија со медицински производи од најпознатите светски фармацевтски брендови.

Работно време:
 09:00-18:00,
          Пон-Петок

 

CGMS – систем за континуирано мерење и мониторинг на нивото на гликоза во крвта без пункција на прстите

Z

Самиот систем сигнализира кога нивото на гликоза е ниско или високо.

Z

Неограничено користење на предавателот и приемникот на податоци.

Z

Интернационално сертифициран и одобрен за користење.

 

Видео упатство – туторијал за процесот на апликација и користење на CGM системот кога како приемник се користи МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

Видео упатство – туторијал за процесот на апликација и користење на CGM системот кога како приемник се користи приемникот на POCTech.

Обезбедуваме иновативни медицински производи од најреномираните производители на медицинска опрема во светот.

Нашата цел е снабдување со иновативни медицински производи од водечките светски медицински производители на македонскиот пазар и пошироко на пазарот на целиот балканскиот регион.

Нашите клиенти го заслужуваат само најдоброто!

Имаме чест и задоволство ,први и единствени на пазарот на Република Македонија и пошироко да го претставиме Системот за 24-часовно следење и мониторинг на нивото на гликозата во крвта кој е регистриран во Република Македонија.

Станува збор за најсовремената метода за следење на состојбата на пациентите со дијабетес без притоа пациентите да бидат подложни на константна пункција на прстите.

Техномедика е генерален увозник и дистрибутер на POCtech системот за континуирано следење на гликоза за Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора.

Системот за 24 часовно автоматско следење на гликозата е најнапредната метода за контрола и управување со дијабетесот

Системот за континуирано следење на гликозата (CGMS) Ви овозможува:

Информација за нивото на гликоза во крвта во секое време од денот.

Да бидете мирни за детето додека спие – системот веднаш ќе пријави и алармира доколку настанало отстапување на нивото на гликоза во неговата крв со цел брзо да преземете соодветни мерки.

Минимизирање на ризикот од компликации поврзани со дијабетес: проблеми со очите, крвните садови и нервниот систем.

Минимизирање на ризиците при бременост и можните компликации по плодот.

  • Сензорот се аплицира на рамото или во регијата на абдоменот

Со употребата на CGM системот, повеќе не треба да вршите пункција(боцкање) на прстите неколку пати на ден:

Заборавете на секојдневното непријатно и болно боцкање!

На телото се аплицира специјален сензор кој го мери нивото на гликоза во крвта 24 часа на ден.

 

  • Апликатор на CGMS сензор

Процесот на примена на сензорот е брз и безболен

Сензорот е безбедно прикачен на телото со посебен механизам. 

По аплицирањето, под кожата останува само флексибилна контактна игла долга
5 mm.

Еден сензор се користи точно 10 дена. Потоа истиот се отстранува и се заменува со нов.

  • CGMS предавател + CGMS приемник на податоци

Секогаш знаете што се случува со гликозата во крвта

По аплицирањето на сензорот, на него е фиксиран предавател на сигнал кој со помош на BlueTooth протоколот ги пренесува податоците за нивото на гликоза во крвта на уред за примање податоци или на паметен телефон.

 

На овој начин во секој момент во реално време ја следите динамиката на промените во нивото на гликоза во крвта.
Ова е особено корисно за родителите чии деца имаат дијабетес тип 1.

  • CGMS предавател + CGMS приемник на податоци

Сензорот е безбедно прикачен на кожата на начин кој ви обезбедува слобода да бидете физички активни, да спортувате, да се туширате па дури и да пливате во базен.

Склопот на сензорот со предавателот е со димензии 2×3 cm. Обезбедува степен на заштита IP27 – тоа значи дека уредот може да издржи потопување во вода до длабочина од 92 cm за 30 минути.

Сепак, треба да се избегнуваат контактни спортови каде што предавателот може да се оштети.

  •  Сега можете да спиете мирно бидејќи системот автоматски ќе ве предупреди и алармира доколку има промени на нивото на гликоза во крвта

     

Самиот систем ви сигнализира кога нивото на гликоза е под или над границата на нормала.

Понудениот приемник на податоци е наменет за корисници кои не поседуваат паметен телефон или лица во подоцнежна возраст кои не поседуваат доволно знаење да се служат со паметните телефони.

Сите останати може да го користите вашиот паметен телефон наместо класичниот приемник на податоци. Потребните поставки можете сами да ги направите во специјалната (CGMS) апликација POCTech Care Mobile за Android и POCTech Care Mobile за Apple.

 

Неограничено користење на предавателот и приемникот на податоци

Замена на сензорот и батеријата во предавателот се врши на секои 10 дена.

 

 

POCTech системот за континуирано следење на гликоза е официјално одобрен за производство, продажба и медицинска употреба на територијата на Република Македонија

Важно да се знае

Системот за континуирано следење на гликозата не ја заменува потребата од користење на гликометар. Гликометарот е потребен за калибрирање на системот, како и во случај на одлука за промена на начинот на лекување
Не инјектирајте инсулин или не ставајте инсулинска пумпа на растојание од околу 8 cm од сондата бидејќи тоа може да влијае на точноста на мерењето

Состав и цена на системот за следење на гликоза во крвта CGMS

Сензор со уред за апликација

2.715 MKD

Предавател

 5.173 MKD​

Приемник на  податоци

9.271 MKD

* Примникот на податоци е наменет за корисници кои не поседуваат паметен телефон!


  Изотермални торбички за дијабетичари

 

 

CR1620 батерија

НАПОМЕНА: Секогаш користете батерии од реномирани производители како Philips, Varta, Sony или слични!

 

 

Сензор со уред за апликација

2.715 MKД

Предавател

5.173 MKD​

Приемник на  податоци

9.271 MKD

* Примникот на податоци е наменет за корисници кои не поседуваат паметен телефон!


  Изотермални торбички за дијабетичари

 

CR1620 батерија

НАПОМЕНА: Секогаш користете батерии од реномирани производители како Philips, Varta, Sony или слични!

 

Цена за сет (Апликатор со сензор + Предавател + Приемник на податоци)

17.159 MKD

 

 

 

 

*доставата се наплатува посебно

Погледнете како изгледа целиот процес на купување и испорака:

Правите нарачка и плаќате за истата(доколку изберете опција за плаќање со картичка)

Ви ја испраќаме Вашата нарачка преку брза пошта

Нарачката ја добивате на Вашата адреса (плаќате доколку сте избрале опција за плаќање при достава)

Погледнете како изгледа целиот процес на купување и испорака:

Правите нарачка и плаќате за истата(доколку изберете опција за плаќање со картичка)

Ви ја испраќаме Вашата нарачка преку брза пошта

Нарачката ја добивате на Вашата адреса (плаќате доколку сте избрале опција за плаќање при достава)

Мобилна апликација

POCTech CGMS може да се поврзе со android и IOS преку мобилна апликација POCTech Care достапна на  Play Store и Apple Store.

Одговори на најчесто поставуваните прашања

Често поставувани прашања

Адреса:

Булевар АВНОЈ.12, бр. 1  А5-4, 1 кат
1000 Скопје
Република Македонија

Работно време: 09:00-18:00,
Понеделник-Петок

Контакт телефон:

+389-22-40-38-73

+389-77-944-363